Синбиотичното мляко – бъдещето на здравословното хранене

Човек и добре да живее, в един момент му се налага да започне да спазва здравословен режим на хранене, или с други думи диета. Разбира се, далеч по-добрият вариант е тази диета да бъде по собствено желание, а не горещо препоръчана от лекар. Независимо каква е причината за диетата, целта е ясна – един по-здравословен начин на живот. Уви, много често това изключва вкусния десерт след хранене. Допълнителните калории са едно на ръка, но когато добавим и вредните за чревния тракт консерванти, мазнини и други съмнителни съставки, хапването на нещо сладичко обикновено се превръща в мисия невъзможна. За щастие обаче, има алтернатива, която е също така вкусна, но за сметка на това е не само диетична, но и изключително полезна за вашето здраве. Това е синбиотичното мляко.

Какво представлява синбиотичното мляко?

Синбиотичното мляко може да изглежда като обикновено кисело мляко, но далеч не е. Да, основата е същата – първокачествено мляко. Но в синбиотичното мляко, освен пробиотици, човек може да намери и пребиотици. Това го превръща в незаменим бустер на здравето, имунната система и мускулите.

Пробиотиците са живи микроорганизми, като бактерии и дрожди, които се приемат чрез храна или добавки и имат положителен ефект върху здравето на храносмилателната система. Те са така наречените “добри бактерии”. Пробиотиците са добри, защото поддържат баланса на микрофлората в червата и укрепват имунната система. Най-често тези бактерии се намират във ферментирали храни и закваски. Киселото мляко, традиционно, е един от най-богатите източници на пробиотици.

Пребиотиците, от друга страна, са неразтворими въглехидрати, които представляват храна за пробиотиците и другите добри бактерии в червата. Те се намират в храни като зърнени култури, пшенични семена и различни видове зеленчуци.

Естествено, когато пробиотиците в организма ви имат вкусни пребиотици за похапване, на тях им се остава по-дълго. Съответно започват да се размножават и микрофлората в червата ви започва да процъфтява. Да, това може да звучи леко отблъскващо, но практически тази микрофлора прави организма ви здрав и силен и спомага за правилното функциониране на червата. С други думи – по-малко стомашно-чревни проблеми.

Освен това превъзходното българско кисело мляко традиционно съдържа Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermofillus. В синбиотичното мляко на Лактима Балкан се съдържат още няколко щама бактерии, които не просто засилват положителния ефект върху организма, но отварят цяла нова страница от полезни въздействия върху човешкото храносмилане, имунитет и мускули.

Защо Lactima Vita е нещо повече?

Lactima Vita не е просто поредното десертче на пазара. Такива може да намерите много, с различен състав, консерванти и какво ли не. Нашето синбиотично мляко е хранителен продукт, целящ да подобри и улесни здравословното хранене. Той съдържа единствено мляко, закваски и витамини, изкусно съчетани с два от най-полезните и любими български аромата – роза и шипка. Приятният и мек вкус е добавен чрез естествени екстракти, а всяка съставка е предварително проверена да отговаря на най-високите качествени изисквания на Лактима Балкан.
Вероятно сте забелязали, че никъде не споменаваме захар. Това си има своето обяснение. В Lactima Vita няма нито прашинка захар. Това я прави идеален вариант за хората, търсещи диетична алтернатива на разнородните кремчета и млечно-кисели десерти на пазара. С едва 54 кcal на 100 грама, или 108 ксаl на една опаковка, Lactima Vita се грижи не само за това коремът ви да се чувства добре отвътре, но и да изглежда добре отвън.
Все пак не си представяйте, че Lactima Vita е кисела. За да добие приятния си и сладникав вкус, нашето синбиотично мляко е подсладено с инулин. Инулинът е напълно стопроцентов натурален подсладител, извлечен от корени на цикория и земна ябълка. Освен че подслажда млякото, инулинът е и източник на фибри, които допълнително спомагат за добрия баланс на флората в стомашно-чревния ни тракт.

Но това не е всичко. За здрав организъм са нужни витамини. Затова нашите технолози добавиха букет от витамини към нашето синбиотично мляко. Съчетанието им с добрите бактерии спомага за по-лесното им усвояване от организма. Едва ли е нужно да акцентираме колко полезно е това за вас.

Затова Lactima Vita е нещо повече от обикновен млечен десерт. Lactima Vita e съчетание на витамини и 2 милиарда живи пробиотични бактерии. Естествено, консумирането на Lactima Vita се отразява изключително благотворно на човешкия организъм.

Какви са ползите от синбиотичното мляко?

Няма да е лъжа, ако кажем, че синбиотичното мляко е един от най-полезните млечни продукти, които можете да си хапнете с удоволствие. Ползите за здравето му наистина са огромни.

Подобрява работата на храносмилателната система: Пробиотиците в синбиотичното мляко помагат за балансирането на микрофлората в червата, което подпомага по-доброто усвояване на хранителните вещества.

Укрепва имунната система: Лесното приемане на витамини, минерали и хранителни вещества е изключително важно за укрепване на имунната система. Това е особено важно след боледуване, когато организмът е цялостно изтощен. Затова синбиотичното мляко може да укрепи не само микрофлората, но и да спомогне за правилното усвояване на витамини, минерали и други важни нутриенти, които да засилят и укрепят имунитета.

Благотворно влияние при различни заболявания: синбиотичното мляко се използва и като добавка при различни състояния като разстройства на храносмилателната система, включително синдром на раздразненото черво и запек. Някои изследвания дори показват, че синбиотичното мляко може да намали риска от рак на дебелото черво и да намали шанса за сърдечни заболявания. Все пак имайте предвид, че няма как да разчитате само на едно млекце на ден, за да се защитите от тези коварни болести.

Подобрява устойчивостта към алергии: Някои проучвания са показали, че синбиотичното мляко може да помогне при регулирането на алергични реакции чрез укрепване на имунната система. Разбира се, синбиотичното мляко не е панацея и макар да действа благотворно, то не може да излекува или неглижира тежки алергии.

Подпомага здравето на кожата: Подобряването на микрофлората в организма ще проличи най-вече по кожата и косата. Именно по тях най-първо се вижда как човек се храни и какви нутриенти му липсват. Спомагайки за по-доброто усвояване на нутриенти, витамини и минерали, при една балансирана диета, синбиотичното мляко ще катализира този процес и ще спомогне за подобряването на състоянието на кожата и косата ви.

Накратко, синбиотичното мляко е изключително полезно, особено когато е съчетано със здравословен начин на живот.

За кого е най-полезно синбиотичното мляко?

Синбиотичното мляко е за всеки, който иска да води здравословен начин на живот, да подобри имунитета и здравето си и да спомогне на червата си да работят като добре смазана машина. Разбира се, горещо препоръчваме този продукт на активно спортуващите хора, които искат да подобрят визията си. Киселото мляко притежава всички 9 основни аминокиселини, които тялото ни използва, за да изгражда и възстановява мускулните влакна. Това означава, че приемането на Lactima Vita може да подобри резултатите, но също така да спомогне с възстановяването след тренировка. Като бонус, двата милиарда живи пробиотични бактерии спомагат за усвояването на хранителните вещества и минералите от организма, което допълнително стимулира растежа на мускулите.

Но синбиотичното мляко не е само за спортисти. Отглеждането на здрава и богата микрофлора в стомашно-чревния тракт е важно за всеки човек, независимо от неговата активност и възраст. Предвид гореизброените полезни свойства, силно препоръчваме Lactima Vita на хора с проблеми с храносмилането, изживяващи кошмара на запека, диарията или синдрома на раздразненото черво, на често боледуващи хора, които имат нужда от бустер на имунната система, както и на хора с леки и средно тежки алергии, стига те да не са към млечни продукти или някоя от съставките на Lactima Vita, разбира се.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание