„Лактима“ подкрепя Столична община в дарителска акция

Българската компания за производство на натурални млечни продукти „Лактима” ЕАД се включва активно в националната  благотворителна инициатива „Нека бъдем по-добри”. Кампанията се организира от Столична община и има за цел да събере средства за разкриване на Центрове за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на „будна кома”.

Трудностите, които срещат хората в това състояние и техните семейства са основно свързани с липса на постоянно медицинско наблюдение и регламентирано финансиране за дългосрочна рехабилитация. Създаването на център за лечение и рехабилитация ще предостави комплекс от възстановителни процедури, съчетаващи водни масажи, светлинна терапия, физически упражнения и най-важното – стимулации на мозъка. За да се намери трайно решение този човешки проблем, свързан с много изпитание и болка, трябва да се превърне в приоритет на държавата,  да се привлече вниманието на специалисти, консултанти, организации, институции и медии, каза Галя Георгиева от организационния екип.

Първата кампания „Да събудим хората в будна кома”е през 2008, когато  Столична община събра 170 000 лв., които предостави  за лечение и рехабилитация на петима младежи в „будна кома”. През годините Столична община организира редица събития в кампанията „Нека бъдем по-добри“. Със събраните дарения беше ремонтирано отделението на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти в СБДПЛР – Панчарево. За  завършването и оборудването на отделението, обаче средствата  са недостатъчни. Именно затова е открита телефонна линия с номер 17 777  за SMS  с текст DMS BUDNI за всички мобилни оператори. Цената  на един SMS e 1.20 лв. с ДДС.

„Лактима” ЕАД призовава своите потребители активно да подпомогнат тази благородна кауза, като сложи специален етикет на най-продавания си продукт- айрян „Лактима Балкан” в опаковка от 330 мл. На етикета е поставено логото на кампанията и номерът за дарителските SMS-и. По този начин добрата кауза ще достигне до повече хора с надеждата да намерим трайно решение за предоставяне на специализирана медицинска и социална помощ за пострадалите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание