Министърът на спорта на празника на СК „Болярчета”

Колкото повече внимание се обръща на децата, толкова по-здрава ще бъде нацията.

Това каза днес във В. Търново министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който е в града за празника на СК „Болярчета”. Под мотото „Играем, за да се забавляваме 2015” момчетата и момичетата, техните спонсори, треньори, родители и приятели изпратиха футболния сезон. За купона на място бяха народният представител и член на Изпълнителния комитет на БФС Камен Костадинов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът на В. Търново Даниел Панов, собственикът на главния спонсор на СК „Болярчета” – „Лактима” ЕАД, Петър Христов. Официалните гости станаха свидетили на връчването на купи, медали, грамоти и подаръци на малките спортисти, които вече завоюваха правото си да са в елита на детския футбол.

В. Търново ще продължава да бъде спортен град, каза кметът Панов, и пожела от СК „Болярчета” все така да излизат шампиони. Благодаря на децата и на техните родители и треньори, защото заедно градим един по-добър свят, бяха думите на Петър Христов. Преди тях всички присъстващи видяха поздрава на мажоретките от детска градина „Соня”.
СК „БIMG_0162олярчета” вече има още един свой посланик – президентите на клуба Десислав Божков и Николай Колев връчиха на министър Кралев фланелка на клуба. Такава имаше и за Борислав Досев – един от хората, които стоят най-близо до малките футболисти. От „Болярчета” отличиха също директорите на ЦДГ „Соня” и СОУ „Вела Благоева” – Жаклин Павлова и Ангел Янчев.

СК „Болярчета” е основан през 2011 г. с първоначалната идея да обхваща организирано спортисти на възраст между 3 и 7 г. Към момента на основаването в страната няма друг клуб, ориентиран изцяло към толкова малки деца. Днес в СК „Болярчета” тренират над 400 момчета и момичета от В. Търново, Г. Оряховица и Дебелец. За развитието си в спорта децата разчитат основно на корпоративната социална отговорност на „Лактима” ЕАД, която от 2014 г. е главен спонсор на клуба. Пак през миналата година е създаден Обществен съвет за подкрепа на СК „Болярчета”, който работи за основната цел клубът да стане футболна академия със своя база. На днешния празник стана ясно, че вече има набелязан за целта терен и че е въпрос на време осигуряването на средства.

СК „Болярчета” изпрати изключително силна година. Малките футболисти станаха бронзови медалисти на международния турнир в Бургас, като отбелязаха три победи във възрастова група 2005  над домакините от клуб „Звездичка”, македонската школа „Феърплей” и  „Славия”. Болярчетата завършиха втори и на Международния турнир в Несебър. При последното първенство пък малките спортисти набор 2006/ 2007 спечелиха категорично първенството в своята възраст за Великотърновска и Габровска област. Те постигнаха 16-ата си поредна победа в 16 мача, като надделяха с 2:0 над домакините от „Локомотив” (Г. Оряховица). Индивидуални награди са печелили Деян Бонев, Кристиан Тодоров и Радослав Найденов.
Биляна МИЛЧЕВА

www.regnews.net

[fancygallery id=”1″ album=”1″]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание