Трета площадка “Азбукари” – в Бургас

Децата със специални потребности в Бургас вече могат да се забавляват и играят наравно със своите връстници. Мястото, където малчуганите ще провеждат общите си игри, е новата площадка в парк “Изгрев”. Нейното изграждане е част от програмата на Община Бургас за обновяване и облагородяване на паркови пространства и съществуващи детски площадки в града. Изграждането на детския кът е част от кампанията на сдружение “Азбукари” за социална интеграция “Вярвам в теб!” с основната подкрепа на Община Бургас, „Лактима –Балкан”, „Фрапорт-Туинстар”, Табак маркет.

Това е третата поред подобна детска площадка в страната след София, Велико Търново. Тази площадка е своеобразна корона в Бургас, каза председателят на сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова. Площадката е с площ от 1200 кв. метра и е предназначена за деца от 3 до 12 години. Освен за игра, съоръженията могат да се използват и за обучение. В тях има много елементи с образователен характер. Геометрични фигури с различни цветове, букви и цифри ще помагат на малчуганите да откриват нови хоризонти в света на познанието.

“Радостно е, че освен обновени детски градини, в Бургас има и много обновени площадки. Те са съобразени с всички европейски изисквания и дават възможност на децата да се забавляват по най-добрия начин. Парк “Изгрев” имаше нужда от такава площадка. Аз благодаря на нашите партньори и дарители, че заедно реализирахме тази идея, защото това, което създаваме за децата, го правим за нашето общо бъдеще”, каза при откриването на съоръжението зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Площадката беше открита с водосвет и детски празник, на който дойдоха десетки малки бургазлии със своите родители.

Бургас се нареди до София и Велико Търново в инициативата на сдружение „Азбукари“

www.faragency.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание