Засилване на имунитета

Кисело мляко за Засилване на имунитета

Имунитетът е един от най-важните фактори за това човек да запази своето отлично здраве и кондиция във времето.

В този смисъл практиките за засилване на имунитета не са просто една досадна тема, с която всички ви занимават, а съществена необходимост по отношение на вашето здравословно състояние. Ако се грижите редовно за засилване на имунитета на организма си, това определено ще ви донесе значителни ползи и преимущества в дългосрочен план. Ето кои са основните сред тези ползи и преимущества от засилване на имунитета:

  • По-нисък риск от разболяване – засилване на имунитета по своята същност означава да се повишат защитните сили на организма. Защитни сили, които го предпазват от най-различни заболявания, вируси и зарази. Хората, които са успели да осъществят ефективно засилване на имунитета на своя организъм, много по-рядко боледуват, дори по време на критични в този аспект периоди (напр. грипни епидемии и т.н.).
  • По-бързо и лесно оздравяване – освен по-малкия риск от боледуване, ефективното засилване на имунитета ще ви предостави и още едно много важно преимущество. Ако все пак се случи някога да се разболеете или заразите с някакъв вирус, то процесът по оздравяване ще протече по-бързо и лесно за вас. За хората със слаб имунитет дори една обикновена настинка може да бъде доста мъчителна, а излекуването й да отнеме над седмица. От друга страна, тези, осъществили успешно засилване на имунитета си, преминават през подобни здравословни проблеми за не повече от 3-4 дни, като неприятните симптоми са сведени до минимум.
  • По-добра кондиция и работоспособност – посредством засилване на имунитета ще се чувствате значително по-добре в своето нормално ежедневие. Независимо дали сте в офиса или на някое друго място, ще имате възможност да бъдете концентрирани, енергични и в отлична кондиция. В подобно състояние вие значително ще повишите своята работоспособност и ефективност по отношение на всички извършвани в професионален и личен план дейности.

Как млечните продукти помагат за засилване на имунитета?

Млечните продукти са сред основните категории храни, които се препоръчват за засилване на имунитета. Те спомагат както за унищожаването на попадналите в организма ви вредни вещества и токсини, така и за по-добрата работа на отделните органи и системи. Вижте как точно млечните продукти ще допринесат за засилване на имунитета ви и за съхраняване на вашето отлично здраве:

  • съдържание на пробиотици – киселото мляко е храна, която е особено богата на полезни за организма пробиотици. Пробиотиците по принцип изпълняват важни функции по отношение засилване на имунитета. Те имат свойството да неутрализират вредните и токсични образувания, попадащи в човешкото тяло по различни начини. Така пробиотиците се грижат за засилване на имунитета ви и в дългосрочен план ви предпазват от някои доста сериозни заболявания.
  • калций за костите – повишаването на здравината на костната система е важна стъпка към цялостно засилване на имунитета. За тази стъпка, свързана със засилване на имунитета, отново ще ви бъдат полезни млечните продукти. Млякото съдържа значителни количества калций, който стимулира правилния растеж и развитие на костите, както и тяхното заздравяване и укрепване. Редовното приемане на калций води до предпазване от заболявания като остеопороза, по-добро здраве на костната система и засилване на имунитета на организма като цяло.
  • нормализиране работата на храносмилателната система – правилното функциониране на храносмилателната система играе значима роля за засилване на имунитета на организма. Консумирането на достатъчни количества млечни продукти ще спомогне доста в този аспект. Благотворните бактерии, съдържащи се в млечните продукти, подобряват чревната флора и предотвратяват образуването на киселини. Като цяло можем да кажем, че млечните продукти не натоварват по никакъв начин стомаха и дори са способни да подтиснат моментни неразположения като болки, подуване и т.н.
  • подобряване състоянието на кожата – едно от външните проявления на фактора „засилване на имунитета“ е здравословния и естетичен вид на кожата. Млечната киселина притежава свойството да стимулира премахването на мъртвите клетки и тяхното заменяне с нов слой по-гладка, нежна и мека кожа. В млякото се съдържат и още полезни хранителни вещества, които в дългосрочен план ще ви гарантират цялостното подобрение на състоянието на вашата кожа.

Причини да изберете млечни продукти Лактима Балкан за засилване на имунитета

„ЛАКТИМА“ ЕАД е компания, създадена през 1957 година, която вече десетилетия наред предоставя на българските потребители млечни продукти от най-високо качество. Млечни продукти, съдържащи естествени и полезни за човешкия организъм вещества, и способни да допринесат за засилване на имунитета му. Към настоящия момент тези млечни продукти се предлагат на пазара с марката „Лактима Балкан“. По-надолу ще ви представим най-важните причини да изберете именно млечни продукти „Лактима Балкан“, когато става въпрос за засилване на имунитета.

  • Висококачествени суровини – за да изпълняват млечните продукти своите функции по отношение засилване на имунитета, те трябва да са направени от висококачествени суровини. Затова ние от „ЛАКТИМА“ ЕАД работим само и единствено с доказани доставчици на сурово мляко, чиято дейност отговаря на най-новите и строги европейски изисквания.
  • Без стабилизатори и консерванти – функциите на млечните продукти по отношение засилване на имунитета биха могли да бъдат засегнати и от присъствието в състава им на най-различни стабилизатори и консерванти. Това са вещества, чието влияние върху човешкия организъм е подчертано негативно и несъвместимо с функциите за засилване на имунитета. В млечни продукти „Лактима Балкан“ не се съдържат никакви подобни вещества, а само и единствено благотворни бактерии, полезни хранителни вещества и майсторска закваска (там, където е нужна).
  • Здрава и сигурна търговска опаковка –  здравата и сигурна търговска опаковка е необходима предпоставка за запазване на всички качествени и здравословни характеристики и функции на млечните продукти, в това число на тези за засилване на имунитета. Точно с такава търговска опаковка са снабдени всички млечни продукти от марката „Лактима Балкан“. Тя ви гарантира, че продуктът, който ще получите, ще бъде в отлично състояние и ще ви помогне да изпълните своите цели по отношение засилване на имунитета.

Млечни продукти „Лактима Балкан“ – крачка напред към засилване на имунитета, по-добро здраве и кондиция!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание