wave last bg

За нас

Кои сме ние?

Лактима ЕАД е производител на млечни продукти, лидер на българския пазар. Историята на компанията започва в далечната 1957г. като млекозавод във Велико Търново. Няколко години по-късно през 1962г. предприятието става поделение на Стопанското обединение „Млечна промишленост” – София. През годините компанията променя името си два пъти. Първо на „Млечна промишленост - Велико Търново“, а през 1991г. на „Сердика – Велико Търново“. От 1 – ви март 1994г. вече бившето държавно предприятие за млечни продукти е с ново име – „Лактима“. От 1996г. компанията стартира модерното си развитие и вече 25 години произвежда качествени, традиционни и пълноценни млечни продукти.

koi sme nie
балкан new2

През всички тези години основната цел на компанията е да съхрани традициите в производството на кисело, прясно мляко и айрян. Следвайки тази цел, „Лактима ЕАД“ е първата компания, която въвежда индустриалното производство на традиционния български айрян, което води до лидерска позиция на българския пазар. Всички продукти на компанията се предлагат на българския и международен пазар под запазената търговска марка „Лактима Балкан“. Именно дългогодишната история и екипът от префесионалисти прави Лактима ЕАД компания с опит и традиции, които непрекъснато се развиват и подобряват.

Държим на качеството

През годините Лактима ЕАД успява да изгради образа си на отговорна и предприемчива компания, която съхранява българската традиция в приготвянето на кисело мляко, стриктно спазва европейските изисквания за модерно и пазещо природата производство и непрекъснато се усъвършенства с внедряването на иновации в технологично отношение, но те са с цел запазване качеството и традиционния български вкус на продуктите.

kachestvo 4
kachestvo 5
kachestvo 2
detelina
detelina

Сертификати

Към настоящия момент, компанията отговаря на всички изисквания на европейските стандарти, а именно: добри производствени практики (GMP), сертифицирана e по IFS, ISO 9001 и ISO 22000, и е категоризирана като първа категория млекопреработвателно предприятие, с право на свободна търговия в рамките на ЕС. „Лактима ЕАД“ притежава и сертификат за био продукция, който ни позволява да произвеждаме органични млечни продукти.

Нашите продукти

nashite produkti

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти. Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти. Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя, за да може да се насладите на вкуса както го обичате. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото, а нашите продукти са част от твоя ден.

Благодарим Ви за доверието!

nashite produkti