Уникален нов продукт от Лактима – синбиотично кисело мляко

Lactima vita logoНовата марка на Лактима  – Lactima Vita е  естествено продължение на стремежа на компанията непрекъснато да се усъвършенства и да се внедряват иновации, както в производството, така и произвежданите продукти.

Желанието на компанията да предложи на своите потребители нови продукти, които носят традиция, но са съобразени и с времето, в което живеем доведе до разработването на Lactima Vita – иновативни продукти, които носят добавена стойност в забързаното ежедневие.

Първите продукти от новата линия са серия млечнокисели продукти, които са обогатени с допълнителни пробиотични култури и витамини, за да отговорят на нуждите за подобряване на имунитета по един естествен начин.

Синбиотичното мляко Lactima Vita e млечнокисел продукт, в което освен традиционните Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, се съдържат още няколко щама бактерии, които са от изключителна полза за човешкия организъм.

bacLactobacillus acidophilus е вид бактерия, която е част от нормалната човешка микрофлора, която участва в процесите на поддържане на чревната микрофлора в здравословно и балансирано състояние, включително чрез подпомагане процесите на усвояване на храната и минералните вещества от организма.

Lactobacillus Rhamnosus, или L. Rhamnosus  подпомага борбата с патогените за защита от инфекции, допринася за поддържането на чревната флора в оптимално състояние, увеличава имунитета на организма,

Lactobacillus bulgaricus GLB44 се различава от останалите щамове на L. bulgaricus, тъй като е изолиран от листата на Galanthus nivalis (цвете на кокиче) в България, превръщайки се в единствения известен щам от този подвид, който има вегански произход (не от кисело мляко).

Bifidobacterium – имат антиоксиндантното действие, способни са да намалят нивата на хормона на стреса,  оказват положителен ефект при борбата с някои чревни инфекции и се грижат за добрата чревна флора, понижават нивата на глюкоза в кръвта, подобряват работата на имунната система, засилват метаболитните процеси.

vitaminsСинбиотичните млека Lactima Vita са обогатени и с различни витамини, които приети по този начин се усвояват пълноценно и допринасят за подобряване на функции на човешкия организъм и подобряване на имунитета.

Витамин Аантиоксидант, необходим за имунната система. Грижи се за зрението и влияе отлично на костите, кожата и косата, част от възстановителните процеси и от нормалния синтез на белтъчини, способства за добрата обмяна на веществата, за дейността на клетъчните мембрани, формирането на костите и зъбите и растежа на нови клетки. Витамин А подмладява организма, противодейства на вирусите и бактериите, укрепва ноктите и заздравява раните.

Витамин D3 – регулира усвояването на калций и фосфати, поради което е важен за структурата на костите. Освен това той участва в различни метаболитни процеси в тялото и може да помогне за изграждането на мускулна сила, може да се абсорбира в кръвта ви само в комбинация с мазнини.

Витамин Eважен антиоксидант, допринася за  здравето на кожата и косата; благоприятства функцията на имунната система

Витамин B1необходимо вещество за разграждане на мазнините, нормалното протичане на растежа и работата на сърцето и нервната система.

Витамин B2участва в метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати, за здрава и функционираща нервна система.

Витамин B3участва в много жизненоважни процеси, включително производството на енергия, поддържането на здрава кожа и нерви и регулирането на нивата на холестерола.

Витамин B5играе жизненоважна роля в няколко метаболитни процеса в човешкото тяло, участва в синтеза на мастни киселини, холестерол и хормони, а също така е необходима за производството на енергия от храната, спомага поддържането на здрава кожа, коса и очи.

Витамин B6 – участва в образуването на червени кръвни клетки, метаболизма на протеини, въглехидрати и мазнини  синтеза на невротрансмитери като серотонин, допамин и норепинефрин, които играят жизненоважна роля в регулирането на настроението и когнитивната функция.

Витамин B7основно е свързана с клетъчния метаболизъм и баланса му, установена намесата му и в процесите по обработването на мазнини, въглехидрати и аминокиселини от организма.

Витамин B9 – участва в образуването на червени кръвни клетки, участва в регулирането на количеството аминокиселини в кръвта, както и в образуването на хемоглобин и протеин.

Витамин B12 полезен е за периферната и централната нервна система, поддържащ активността на имунната система и здравето на нервните ĸлетĸи, участва в производството на ДНК и деленето на червените кръвни телца.

 

inulinСинбиотичните млека Lactima Vita са подсладени с инулин – напълно натурален подсладител, извлечен от корени на цикория и корени на земна ябълка. Инулинаът е и източник на фибри, който действа като пребиотик, и като несмилаема хранителна съставка, която подхранва “добрите” бактерии в червата.

Синбиотично мляко Lactima Vita е продукт създаден от технолозите на Лактима с грижа и внимание, за да подпомогне хората, които го консумират в ежедневната грижа за добро здраве и имунитет.

 

В традициите на нашето производство в този продукт са вложени само най-добрите суровини – мляко, закваски, екстракти и витамини с гарантирано качество и произход.

Всичко това идва в удобна опаковка с обем 200g , която лесно може да стане част от ежедневните ритуали, с които се грижим за себе си.

Лактима Вита Роза Дамасцена:

Хранителна информация за 100g продукт:
Енергийна стойност – 54kcal/ 226kJ
Мазнини – 2,0g
От които наситени мастни киселини – 1,2g
Въглехидрати – 4,3g
От които захари – 4,3g
Влакнини – 3,0g
Белтъци – 3,2g
Сол* – 0,1g
*Съдържанието на сол е от естествено съдържащия се в храната Натрий

Лактима Вита Шипка: 

Хранителна информация за 100g продукт:
Енергийна стойност – 54kcal/ 226kJ
Мазнини – 2,0g
От които наситени мастни киселини – 1,2g
Въглехидрати – 4,3g
От които захари – 4,3g
Влакнини – 3,0g
Белтъци – 3,2g
Сол* – 0,1g
*Съдържанието на сол е от естествено съдържащия се в храната Натрий

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание