ІІІ Национален танцов конкурс „Танцова въртележка”

Национален танцов конкурс „Танцова въртележка”

Над 200 танца бяха представени в ІІІ Национален танцов конкурс „Танцова въртележка”, който в продължение на два дни се проведе в Горна Оряховица. Ние от Лактима ЕАД се погрижихме за свежето и вкусно настроение на всички участници.  

Домакин на форума е НЧ „Напредък – 1869”. Конкурсът бе открит от кметът на Общината инж. Добромир Добрев, който приветства гостите от страната с добре дошли. Този конкурс не би бил възможен, ако го нямаше неговият основен двигател – художественият ръководител на балет „Калина” калинка Генова. Не е лесно да се направи всичко това, но ние винаги сме подкрепяли и ще продължаваме да подкрепяме подобни инициативи. Пожелавам на всички да се насладят на изпълненията на младите таланти и на техните танци, поздрави присъстващите инж. Добромир Добрев.
В конкурса се представиха общо 455 участници от Велико Търново, Русе, София, Лясковец, Силистра, Търговище, Варна, Добрич, Дебелец, Габрово и Горна Оряховица.
Участниците от 19 танцови школи от страната на възраст от 5 до 18 години разпределени в 4 възрастови групи, изпълниха общо 203 танца в три жанра – съвременни танци, характерни танци и класически балет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание