Лактима стартира национална кампания “Здраве за децата на България”

Като част от инициативата Лактима Балкан подкрепи детския баскетболен отбор “Академик – Бултекс 99” Лактима Балкан стартира национална социално отговорна кампания “Здраве за децата на България”, посветена на подпомагането на родителите в изграждане на навици за здравословно хранене и активно движение. Кампанията включва серия от образователни лекции и подкрепа на детски спортни клубове. Като част от инициативата Лактима Балкан подкрепи детския баскетболен отбор “Академик – Бултекс 99”. Днес в Младежкия център Пловдив младите играчи получиха своите нови екипи по време на Фестивала за спорт и изкуство – “Щастливи за ръка”. Събитието подкрепя интегрирането на хората с увреждания. Всички деца участници във фестивала заедно спортуваха, играха игри, рисуваха и се забавляваха истински.

“Физическа активност и балансирано хранене са в основите на изграждане на здрав детски организъм. Лактима Балкан има за цел да подкрепи българската майка, както с пълноценни продукти в дома, така и навън, като създава условия подрастващите да спортуват и имат култура на балансирано хранене”, това коментира Михаела Христова изпълнителен директор на компанията.
Освен финансова подкрепа към отбора всяко семейство на дете получи продукти от млечния бранд, които ще подпомогнат поддържане на нужното ниво на калций, а то е от изключителна важност за подрастващите според мнозина диетолози.

Кампанията “Здраве за децата на България” ще продължи в много градове в България като предстои да се проведат серия от активности, образователни лекции в училища, спортни зали и др. обществени мероприятия.
Вярваме в идеята, че хората са истински шампиони с воля, независимо от техните умения и възможности, независимо от възрастта и способностите им, Лактима Балкан призовава за повече здраве и повече спорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание