“Букварино” даде своята първа голяма награда

Победителят от томболата на www.bukvarino.bg се казва – Виолета Николова.

Победителят от томболата на www.bukvarino.bg се казва – Виолета Николова. Нейната амбиция да отговори правилно на въпросите на сайта й даде прекрасната възможност да заведе своето семейство на тридневна незабравима екскурзия. Заедно с близките си, обгрижени от вниманието на екскурзовод, ще могат да разгледат регионалния исторически музей в град Шумен.

Щастливото семейство ще посети къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров. Съпътствани от отлично подготвен гид, те ще се докоснат до историческата атмосфера на градовете Плиска и Велики Преслав. Ще си направят снимка за спомен до един най – големите символи на  културното ни наследство – Мадарския конник, увековечил величието на българската държава. Единственият в Европа скален релеф, който датира от периода на Средновековието, се намира в североизточна България в близост до с. Мадара, на 20 км от град Шумен.

etap1Тридневната историческа обиколка, предоставена от компания „Лактима“, ще осигури възможност на 8-годишната дъщеричка на победителката, която се занимава с народни танци, да се запознае с подробности от историята на България. Целта на авторите на проекта „Букварино“ – „Сдружение Азбукари“ и партньорите им от „Лактима“ е да стимулират интереса на хората към патриотичните идеи.

“За съществуването на проекта “Букварино” разбрах от фейсбук. Повече информация за играта намерих на Bukvarino.bg. Заинтригува ме играта поради факта, че е свързана с личности в българската история. Останах много впечатлена от това, че някой е помислил как под формата на игра да стимулираме децата да научат важните събития от миналото  на България, да знаят кои са българските герои и не на последно място да обичат българската азбука и своята Родина”, заяви победителката Виолета Николова.

Пред екипа на “Сдружение Азбукари” Виолета сподели, че обича да чете книги, да шие гоблени и не на последно място да отглежда изобилие от орхидеи. „Щастливо омъжена съм от 10 години, а през тази година ще празнуваме – Сватба на цветята“, разказа развълнуваната победителка. Кадри от тридневната екскурзия на щастливото семейство ще може да видите скоро на www.bukvarino.bg.

Всеки, който иска да се включи в томболата на сайта www.bukvarino.bg, трябва да отговори правилно на въпросите, свързани със съдържанието на книгата „Исторически лабиринт на познанието“, част от комплекта „Букварино“. Любознателните могат да спечелят екскурзия, която ще гарантира незабравими моменти, съпътствани с изучаване на нови факти, белязали родната история.

[fancygallery id=”1″ album=”3″]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание