“Букварино” радва малки и големи

Образователното помагало “Букварино” вече радва малки и големи. То беше официално представено в Националния исторически музей днес. Уникалната патриотична игра ще накара децата да се влюбят в историята и езика ни, като го направи по занимателен и увлекателен начин.

Проектът на сдружение “Азбукари” се реализира благодарение на компания “Лактима”, която благотворително пуска 5000 бройки от 24 май в училищата на почти всички големи градове. С “Букварино” може да се играе навсякъде. Малчуганите ще учат със забава, а възрастните ще попълват познанията си за историята и езика ни.

“Само децата знаят какво търсят, а когато искат да разберат нещо, нищо не може да ги спре. Умението им да живеят щастливо и красиво в техния свят винаги изумява възрастните. Затова “Букварино събира малки и големи, защото родолюбието и отговорността възпитават и мотивират, а общуването в семейството е крачка напред в правилната посока”, обърна се към гостите, дошли в Националния исторически музей, председателят на съвета на директорите на PMG Holding Петър Христов. Той изтъкна, че “Лактима” е социално отговорна компания, която подкрепя талантливи деца.

“Букварино” е урок по родолюбие и игрознание”, даде кратко описание на помагалото и Цвета Кирилова, председател на сдружение “Азбукари”. Идеята е малки и големи да редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.

“Букварино” се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на своя житейски път. В този комплект има също така две безценни карти “Ключ”, с които участниците в това забавно игрознание отключват вратите на познанието. Така продължават с ходовете си напред в успеха и в печеленето на точки. Играта е разделена на три стратегически нива, които карат играчите да допринасят нови и нови знания. Т.е., сложността се увеличава с всяка игра – бяло, зелено и червено “Букварино“. Това е част от патриотичния характер на помагалото.

Всеки месец, който играе, пък ще може да спечели награда. На сайта www.bukvarino.bg ще има анкета, свързана с играта и българската история. След това ще се разиграва томбола, а от “Лактима” обещават вълнуващи награди за късметлиите.

Днес дошлите в НИМ получиха “Букварино”, както и вкусни напитки от “Лактима” – айрян “Балкан”, плодови десерти и кисело мляко в шише.

Това не е първият съвместен проект на “Лактима” и “Азбукари”. В края на миналата година те откриха комбинирана детска площадка, която се ползва и от деца с увреждания във Велико Търново. Следващото им начинание в бъдеще е образователна стая “Креативни мислите” в училище във Велико Търново, за която стартира дарителска кампания за набиране на средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание