„И най – малкият жест на доброта е ценен“

Компания „Лактима“ застана зад поредната благородна инициатива на „Сдружение Азбукари” – „И най – малкият жест на доброта е ценен“ на 17 декември 2016г. в Университетска болница „Софиямед“. Инициативата е съвместна и с Националния център по трансфузионна хематология за спасяването на човешкия живот чрез доброволно кръводаряване.

Кръводаряването е полезно. То стимулира процес на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Кръвта се използва за лечение при пациенти с остри кръвозагуби, причинени от травми, за лечение на тежки изгаряния, при планови и спешни хирургични и акушерски интервенции, при AB0 и Rh несъвместимост на майката и плода, за лечение на злокачествени заболявания, както и за подържане живота на пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.

Изграждането на трайно позитивно отношение сред подрастващите и младите хора към доброволното и безвъзмездно кръводаряване ще гарантира бъдещото успешно преодоляване на ситуацията в България, свързана с постоянен недостиг на кръв и кръвни продукти.

Компания „Лактима“ призовава хората, които могат да дарят кръв, да го правят не само по благородни инициативи. Нека бъдем добри не само по Коледа!

 

DSC 0378 DSC 0397

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание