Лактима застана и зад ФК Лозен 2006

„Лактима“ е новият спонсор на ФК „Лозен 2006“ Сухиндол.   Представителният тим на футболния клуб е лидер в елитната областна група на аматьорите. Логото на търговската марка „Лактима Балкан“ вече стои върху екипите на отбора. Компанията осигури чисто нова екипировка на бургаската фирма „Томи”, която е решена в цветовете на националния флаг с преливащо се бяло,зелено, червено. Церемонията по представянето на новия спонсор предшестваше  дербито на кръга между ФК „Лозен” и традиционно силния тим на „Чумерна”/Елена/.

Отборът на ФК”Лозен 2006” започна с летящ старт новото първенство при аматьорите и окупира върха на класирането с 10 точки, набрани  от първите четири мача. Клубът е напълно обезпечен финансово, а тревното покритие на стадиона в Сухиндол се подържа в перфектно състояние. Възходът на тима е свързан с привличането и работата на доказания футболен специалист Петко Цанев, който е водил „Етър”  в „А” група в края на 90-те години.

Треньорът наскоро бе спряган за наставник на  клубове от по-горните дивизии, но засега остава верен на тима от Сухиндол.  Основен стълб в отбора му е друго име свързано със славните години на „болярите” в професионалния футбол-Стефан Ангелов, който има повече от 150 мача с „виолетовата” фланелка.

Старши треньорът  на ФК ”Лозен” си е поставил за цел да изгради балансиран отбор между младостта и опита, който да радва взискателната футболна публика в Сухиндол.

Този край има дългогодишни традиции в историята на най-популярната игра и неотдавна отбеляза тържествено  90 години от началото на организирания футбол в общината.

През 90-те години представителния му отбор бе доминант в Северозападната „В” група, а няколко официални мача с екипа му записа и естрадната звезда Веселин Маринов.

Общинското ръководство в лицето на кмета инж.Пламен Чернев не се е отказало от проекта си изграждане на нов модерен спортен комплекс. Преди началото на срещата той връчи комплекти от официалните екипи на отбора на председателя на СД на „Лактима Балкан”ЕАД г-н Петър Христов и на част от мениджърския екип на компанията.

„Лактима“ традиционно подкрепя спортни клубове и състезания- детски спортен клуб „Болярчета“, ФК на училище „Кирил и Методи“ в Златарица, автомобилния пилот Петър Поломски, Републиканското първенство по риболов и много други.

За футболистите и зрителите  новият спонсор осигури студен чай, млечни и други освежаващи напитки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание