„Стари вестници за нови книги”

Близо 5, 5 т. хартия събраха за по-малко от два часа жителите на Г. Оряховица в рамките на кампанията „Стари вестници за нови книги”.

Тя бе организирана от Съюза на българските журналисти и вестник „Седмицата” в Г. Оряховица, издателство „Прес” и в. „Стандарт”. Инициативата бе реализирана със стабилното партньорство на „Лактима” ЕАД, Спортни магазини ARR и Община Г. Оряховица и бе в подкрепа на каузата на Фондация „Искам бебе”.

По луксозна детска книжка на издателство „Прес” получи всеки, дошъл в центъра на Г. Оряховица тази вечер и предал поне 3 кг. стари вестници. Събраната хартия ще бъде рециклирана, като по този начин бе даден още един пример за отговорно отношение към околната среда. На място бяха разположени и дарителници, в които горнооряховчани пускаха своята лепта в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. Родителите, дошли на хепънинга, получиха като подарък актуалния брой на вестник „Стандарт”, а за всяко дете имаше осигурени плодови млека и айран „Балкан”, произведени от лидера в сферата на млечните напитки „Лактима” ЕАД.

Нека никога не секва любовта ви към словото. Благодаря ви, че заедно ще направим така Г. Оряховица да има своето утре и да не връща часовника назад. Благодаря на „Лактима” ЕАД, на собственика на издателство „Прес” Георги Калоянов, на приятеля Росен Русев, на колегите си, че пазят доброто слово. Поздравявам всички с началото на новата учебна година и с днешния празник на Вярата, Надеждата и Любовта, обърна се към горнооряховчани председателят на СБЖ и издател Димитър Николов. Благодаря на организаторите, че отново ни накараха да заобичаме детските книжки, каза от своя страна кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев.

В кампанията „Стари вестници за нови книги” се включи и самата Община. Получените срещу предадените над 200 кг. вестници книги тя ще дари на библиотеките в малките населени места в Горнооряховско.
Освен потапяне в магията на словото за деца, организаторите бяха осигурили и музикално преживяване за гостите си. Горнооряховчани се забавляваха с изпълненията на балет „Грация”, Преслава Георгиева, Младежки театър „Алтернатива” и звездата от „България търси талант” Радо Михов.

www.regnews.net

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание