„Балкан Арена” готов, вече е с трева и осветление

Новият спортен комплекс „Балкан Арена” вече е почти готов и на него в най-скоро време вече ще могат да се играят футболни мачове.

Съоръжението в кв. „Картала” вече придоби завършен вид, след като бе положена изкуствената трева, поставено бе осветлението, изградени бяха трибуна и съблекални.

Теренът е с размери 45х25 метра и на него ще могат да се играят мачове от Футбол 5. Изкуствената трева е изключително качествена, внесена от Испания, а осветлението е монтирано от всички страни на игрището. Остава да се положат само фитнес уредите на открито.

Намеренията бяха „Балкан Арена” да бъде открит за 22 март, но дъждовното време забави полагането на изкуствената трева. Тя обаче вече е готова и на практика малките футболисти на Велико Търново ще могат да ползват игрището още преди официалното му откриване, което ще бъде в началото на април.

Комплексът е върху 1 декар площ, проектът бе дарение от група великотърновски проектанти със съдействието на администрацията и на кмета Даниел Панов. „Компаниите, които участват в дарението за изграждането, са “Лактима Балкан” и “Шугър импекс трейдинг” и приятелски фирми от града. Целият размер на инвестицията от 120 000 лв. ще бъде дарение. Идеята да го завършим сега е 20-ата годишнина на “Лактима”, откакто я приватизирахме през 1996 г. и която е едно от успешно работещите предприятия в региона”, заяви още при първата копка бизнесменът Петър Христов.

На „Балкан Арена” ще могат да се правят градски турнири между училищата и детските градини, което го превръща в чудесна придобивка за най-малките футболисти на Велико Търново.

Източник: Велико Търново Спорт

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание