300 Деца на коледния турнир за купа “Болярчета”

300 деца от цялата страна ще се включат във футболния коледен турнир за купа „Болярчета” 2015г.

Той се организира за трети път от СК „Болярчета” и се осъществява със съдействието на „Лактима Блакан”, Община Велико Тъново и Български футболен съюз. Футолните срещи ще се проведат между 17 и 20 декември в ДКС „Васил Левски” в старата столица.

Участие в турнира ще вземат 22 отбора, разделени в три възрастови групи. При най-големите, които са родени през 2006-та година за отличието ще спорят СК „Болярчета”- Велико Търново, „ЦСКА”, „Локомотив” – Горна Оряховица, два отбора на „Берое”- Стара Загора, „Добрич”, ДЮФК „Янтра” и „Ферион” СФ. От родените през 2007г. са заявили участие „Болярчета”, „Звездичка”- Бургас, „Добруджа”, „Делфините”- Варна, ДЮФК „Янтра”, „Лъвчетата”- София и два отбора на „Берое”. При най-малките за купата ще се борят „Болярчета”, „Бригада”- Димитровград, ДЮФК „Янтра”, „Делфините”- Варна, „Добруджа” и „Лъвчетата”- София.

При родените през 2006-2007 г. ще се играе в по две групи от 4 отбора. Първите два тима от групите ще спорят на финалната фаза, разпределяйки местата от 1-во до 4-то място. А останалите отбори ще играят за определяне на класиралите се между 5-то и 8-мо място.

“Радвам се, че Вашите треньори организират този турнир. Аз не се съмнявам във вашите възможности, че като отбор от Велико Търново, ще представите добре града. Знам какви са постиженията ви! Надявам се всичко, което сме ви предоставили като база да помогне за добрите резултати” каза кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

Отборите на спортен клуб „Болярчета” ще се включат в турнира с нови екипи, които са осигурени от спонсора на отбора „Лактима Балкан”. Новата екипировка включва анцузи и ветровки за трите възрастови групи.

„Аз много се радвам, че и тази година ще бъдете домакини на този турнир, на който основното нещо, което трябва да постигнете е да се забавлявате докато играете. Ние с екипа на „Лактима” отново ще бъдем с вас. Честит нов екип и ви пожелавам отново да станете победители на този турнир. Пожелавам ви да се справяте успешно в училище и се надявам отново да покажем, че в детския и масовия спорт може да има толерантност и човешко отношение. Също така може да има детски усмивки, които да бъдат основната коледна украса в ДКС „Васил Левски”, сподели собственикът на „Лактима Балкан” г-н Петър Христов.

„В момента се прави нов терен, който ще е в кв. „Картала”. Тази година участвахме в две първенства. При футбол 5 отборът на „Болярчета” стана есенен първенец без нито една загуба. При по-големите също сме на първо място и сега чакаме Коледния турнир”, обясниха треньорите на „Болярчета” Десислав Божков и Николай Колев.

Михаил Михалев

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание