Здравословно хранене

Здравословно хранене

Темата „Здравословно хранене“ напоследък е все по-застъпена в медиите и общественото пространство като цяло. Въпреки това обаче много хора продължават да я пренебрегват, пропускайки преимуществата, които биха могли да предоставят на тялото и организма си.

Здравословно хранене – необходимо ли е?

Истината е, че всеки от нас е това, с което се храни. Така популярният израз е напълно верен, защото приеманата ежедневно храна оказва сериозно влияние върху състоянието и работата на отделните органи и системи в човешкото тяло. В следващите редове ще ви дадем няколко прости, но същевременно напълно основателни причини да започнете да се ориентирате към здравословно хранене.

Грижа за здравето в дългосрочен план – следването на режим за здравословно хранене е инвестиция във вашето здраве в дългосрочен план. За да могат органите ви да се запазят в добро състояние и да изпълняват нормалните си функции дори когато вече сте в по-зряла възраст, за тях трябва да се полагат редовни грижи. Може би най-важната сред тези грижи е именно практикуването на здравословно хранене. Здравословно хранене, което ще предостави на организма ви полезни вещества, съхраняващи го в отлично здраве, и намали до минимум вредните такива, способни да засилят рисковете от възникване на различни заболявания.

Отлична моментна кондиция – всеки човек иска да се чувства добре, да усеща енергия и мотивация, а не отпадналост и липса на желание за каквото и да било. Практикуването на здравословно хранене е ключът към постигане на така поставената цел. Ако редуцирате до минимум храните, съдържащи голямо количество мазнини, стабилизатори и консерванти, и ги замените с източници на витамини и пробиотици, почти веднага ще усетите положителния ефект върху своето тяло. Чрез подходящия режим за здравословно хранене неусетно могат да се минимизират или дори изчезнат традиционните болежки и неразположения, които ви тормозят, а дните ви да станат много по-леки и приятни.

По-висока ефективност и работоспособност – това са характеристики, които несъмнено са ни нужни в натовареното съвременно ежедневие. Е, следването на здравословно хранене е значим фактор за тяхното наличие. Неслучайно все повече фирми и корпоративни организации обръщат внимание на това с какво се хранят техните служители в рамките на работния ден и се стремят да насочват избора им към максимално здравословно хранене (посредством ваучери, столове за персонала и т.н.). Правилният режим за здравословно хранене ще повиши вашата работоспособност и продуктивност през деня и ще ви даде сили да реализирате своите задачи, цели и приоритети.

Защо млякото трябва да бъде задължителен елемент във вашия режим за здравословно хранене?

Млякото е един от най-полезните и на практика задължителни продукти, когато става въпрос за съставяне на режим за здравословно хранене. То има изключително благотворно влияние върху човешкия организъм в няколко различни аспекта. Ето част от тези аспекти:

  • подсилване на имунитета – една от основните цели на спазването на режими за здравословно хранене е подсилването на имунитета, съхраняването на отлично здравословно състояние и предпазването от болести и зарази в дългосрочен план. За постигането на тази цел може да ви бъде от голяма полза редовното консумиране на кисело мляко като част от вашия режим за здравословно хранене. В киселото мляко се съдържат естествени пробиотици, които имат свойството да неутрализират токсичните образувания в човешкия организъм, както и да повишават неговия цялостен имунитет и защитни сили.
  • укрепване на костната система – функция на млякото, поради която то се препоръчва за режимите за здравословно хранене на деца и юноши, както и на хора с проблеми с костите. Съдържащият се в млякото калций играе положителна роля по отношение правилния растеж и развитие на костите, тяхното заздравяване и укрепване в дългосрочен план, както и предпазването от често срещани заболявания като остеопорозата например.
  • подпомагане нормалното функциониране на стомаха и червата – всеки един режим за здравословно хранене трябва да бъде насочен също така към подпомагане нормалното функциониране на стомаха и червата. Млякото има редица полезни свойства в този аспект. От една страна посредством полезните бактерии, които съдържа в себе си, то подобрява бактериалната флора на червата, а от друга – спомага за по-лесното храносмилане и предотвратява образуването на киселини.
  • поддържане на здрава и естетична кожа – консумирането на мляко като част от ежедневния ви режим за здравословно хранене ще има положително въздействие и във връзка с поддържането на здрава и естетична кожа. Млечната киселина притежава свойството да стимулира премахването на мъртвите клетки и замяната им с нов слой гладка и мека кожа.

Причини да изберете млечни продукти Лактима Балкан, когато се стремите към здравословно хранене

Създадената през 1957 година компания „ЛАКТИМА“ ЕАД вече десетилетия наред предлага на българските потребители качествени млечни продукти, идеални за поддържането на здравословно хранене. В момента тези продукти се предлагат на пазара с марката „Лактима Балкан“. Вижте няколко основателни причини да изберете именно млечни продукти „Лактима Балкан“, когато се стремите към здравословно хранене:

  • Висококачествени суровини –  за да бъде наистина ефективен вашият режим за здравословно хранене, е нужно в него да влизат хранителни продукти, за чието производство се използват висококачествени суровини. Точно такива са млечните продукти от марката „Лактима Балкан“. Ние работим само и единствено с проверени доставчици на сурово мляко, чиято дейност отговаря в пълна степен на най-новите и строги европейски стандарти в бранша.
  • Без стабилизатори и консерванти – продукти, съдържащи стабилизатори, консерванти и други подобни вещества с неясно въздействие, нямат място във вашия режим за здравословно хранене. Те не само не са източник на здравословно хранене, но и биха могли да имат негативно въздействие върху вашето тяло и организъм. В млечни продукти „Лактима Балкан“ няма никакви стабилизатори и консерванти, само полезни хранителни вещества, благотворни за здравето бактерии и майсторска закваска (там, където е нужна).
  • Сигурна търговска опаковка – за да запази един продукт качеството и характеристиките, правещи го подходящ за вашия режим за здравословно хранене, той трябва да се предлага на пазара в сигурна и защитена от външната среда търговска опаковка. Опаковките на млечни продукти „Лактима Балкан“ са направени в съответствие с последните стандарти и изисквания. Можете да бъдете напълно сигурни, че млечни продукти „Лактима Балкан“ не нарушават по никакъв начин хладилния си режим по пътя от производствения цех към съответните търговски обекти, и ще пристигнат при вас в перфектното състояние за вашето здравословно хранене.

Млечни продукти „Лактима Балкан“ – ключът към по-вкусно, освежаващо и здравословно хранене!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Последни публикации

Съдържание